Nieuws

Fondsenaanbod MijnPensioen wijzigt per 1 januari 2016

De kosten voor vermogensbeheer dalen, daarom wijzigt het fondsenaanbod voor deelnemers.

Met ingang van 1 januari 2016 gaat de nieuwe pensioenregeling in. Het pensioenfondsbestuur heeft mede daarom de afgelopen maanden met al haar toeleveranciers onderhandelingen gevoerd, zo ook met NNIP MijnPensioen.

Kosten voor vermogensbeheer dalen

Voor het vermogensbeheer over het belegd vermogen worden kosten in rekening gebracht. Niet alle kosten zijn voor deelnemers zichtbaar. Tot nu toe betaalden deelnemers gemiddeld 55 basispunten (0,55%) aan NNIP MijnPensioen voor het vermogensbeheer:

  • 0,22% hiervan worden voor deelnemers zichtbaar ingehouden uit het opgebouwde kapitaal (1x per drie maanden 0,0055%) en
  • de overige gemiddelde 0,33% worden voor de deelnemer onzichtbaar verrekend binnen de fondsen via de koers

Voor de nieuwe regeling heeft het fonds de kosten voor het vermogensbeheer weten terug te brengen tot 33 basispunten. De inhouding van 22 basispunten wordt geschrapt. Deze besparing komt direct ten goede aan de deelnemers.

Standaard stramien NNIP

Als tegenprestatie is met NNIP MijnPensioen afgesproken dat we ons dan aan het standaard stramien van NNIP MijnPensioen gaan houden. Dit betekent dat:

  1. de lijst met beleggingsfondsen beschikbaar voor de Eigen Verdeling en Vrije Keus de standaard lijst van NNIP wordt. Dat zijn kwalitatief goede NNIP fondsen en niet NNIP fondsen
  2. deelnemers verplicht zijn bij eventuele wijzigingen in die lijst om hun beleggingen zodanig aan te passen dat ze blijven passen in het standaard stramien van NNIP MijnPensioen

Er zijn momenteel zo’n 75 deelnemers die gebruik maken van de Eigen Verdeling of de Vrije Keus. Zij zullen hun beleggingen moeten aanpassen, zodat die gaan passen binnen de standaard lijst met beschikbare beleggingsfondsen. Dat kan eenmalig een forse wijziging zijn. Als bestuur vonden we echter het voordeel van de kostenbesparing voor alle deelnemers in deze het zwaarst wegen.

Meer informatie

Wilt u meer weten? Lees hier de achtergronden. Schroom niet om het pensioenfondsbestuur vragen te stellen. U kunt ons bestuur bereiken via e-mail: bestuur-pensioenfonds.bnl@capgemini.com.

Hebt u verder vragen over uw pensioen? Neem contact op. Onze medewerkers helpen u graag.

 

Bron: Bestuur