Nieuws

Nieuw herstelplan ingediend bij DNB

Per 1 januari 2015 gelden er nieuwe financiële spelregels voor pensioenfondsen. Volgens die regels is de financiële positie van ons pensioenfonds niet goed genoeg. Er zijn te weinig buffers voor de lange termijn. Ons fonds heeft daarom voor 1 juli 2015 een nieuw herstelplan ingediend bij toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

Wat is een herstelplan?

In het herstelplan legt een pensioenfonds vast welke maatregelen het fonds wil nemen om zijn financiële positie te verbeteren. De financiële positie van een pensioenfonds wordt uitgedrukt in een percentage. Dat is de dekkingsgraad. Op basis van ons nieuwe herstelplan moet deze dekkingsgraad eind 2026 116,7% zijn. Zolang de financiële situatie onvoldoende blijft, moet ons fonds ieder jaar een nieuw herstelplan indienen.

Wat betekent het nieuwe herstelplan voor u?

De nieuwe pensioenregels zorgen er in algemene zin voor dat uw pensioen stabieler wordt. De kans dat uw (opgebouwde) pensioen plotseling en fors wordt verlaagd, is kleiner dan onder de oude pensioenregels. Tegelijkertijd wordt het lastiger om de pensioenen te verhogen, want de regels daarvoor  zijn strenger geworden.
Bij het opstellen van het herstelplan is goed gekeken naar de evenwichtige belangenafweging voor alle betrokkenen bij het pensioenfonds.

Hoe nu verder?

Het herstelplan is nog niet definitief. DNB moet het herstelplan nog beoordelen, daarna is het definitief. Dan publiceren wij het  herstelplan ook op deze website. We houden u op de hoogte.

Geef veranderingen op tijd door

Veel mensen weten niet dat veranderingen in hun werk of privéleven vaak van invloed zijn op hun pensioen. Daarom besteden wij in elke nieuwsbrief aandacht aan een verandering die uw pensioen beïnvloedt.

Gaat u bijvoorbeeld scheiden? Dan heeft uw ex-partner recht op de helft van het ouderdomspensioen dat u tijdens uw huwelijk hebt opgebouwd. Dit is zo in de wet geregeld. U leest meer over scheiden en pensioen op de pagina Scheiden op onze website.