Nieuws

Pensioen meenemen tijdelijk niet mogelijk

Pensioenfonds Capgemini kan tijdelijk niet meewerken aan waardeoverdracht.

Dit betekent dat:

  1. u uw pensioen niet kunt meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds als u een nieuwe baan krijgt
  2. nieuwe werknemers het pensioen dat ze ergens anders hebben opgebouwd, tijdelijk niet mee kunnen nemen naar Pensioenfonds Capgemini

Waarom kan dat niet?

De financiële positie van Pensioenfonds Capgemini, net als van vele andere pensioenfondsen, is op dit moment niet goed genoeg. De beleidsdekkingsgraad is te laag. De dekkingsgraad is een percentage. Het geeft de verhouding aan tussen het kapitaal dat het pensioenfonds nodig heeft om nu en in de toekomst alle opgebouwde pensioenen uit te kunnen betalen en het kapitaal dat het pensioenfonds bezit.

Wanneer is de dekkingsgraad te laag?

Bij een beleidsdekkingsgraad van 100% heeft het pensioenfonds voor elke euro die het uitkeert aan pensioen, € 1 aan vermogen. Is de dekkingsgraad 100% of lager? Dan mag een pensioenfonds aanvragen van deelnemers om hun pensioen mee te nemen niet in behandeling nemen. De aanvragen worden niet in behandeling genomen tot de dekkingsgraad weer boven de 100% gestegen is. Dit geldt voor beide betrokken pensioenfondsen. Dat is zo geregeld in de wet.
De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Capgemini is gedaald en is lager dan 100%. Voor een actueel overzicht kunt u de grafiek van de beleidsdekkingsgraad hier bekijken.

Wat moet ik doen?

Hebt u al een aanvraag bij Pensioenfonds Capgemini ingediend om uw pensioen mee te nemen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt automatisch bericht, zodra de aanvraag uitgevoerd kan gaan worden.
Verandert u binnenkort van baan? En hebt u belangstelling om uw pensioen mee te nemen naar uw nieuwe pensioenfonds? Dan kunt u nog steeds waardeoverdracht aanvragen. U kunt waardeoverdracht aanvragen met het formulier waardeoverdracht. De feitelijke afhandeling zal ook hier opgestart worden zodra de situatie bij de betrokken fondsen dit toestaat.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of hebt u een vraag over het meenemen van uw pensioen? Kijkt u dan bij waardeoverdracht. U kunt ook contact met ons opnemen.