Verandert uw situatie?

Trouwen of geregistreerd partnerschap aangaan

Gaat u trouwen? Of registreert u officieel uw partnerschap? Dan deelt u meer met elkaar. Op persoonlijk vlak en financieel, bijvoorbeeld uw pensioen. Wat is opgenomen in de pensioenregeling en wat kunt u nog doen?

Partnerpensioen

Uw partner heeft automatisch recht op partnerpensioen als u komt te overlijden.

Het partnerpensioen is een verzekering voor het geval u komt te overlijden. Uw partner heeft recht op partnerpensioen indien u tijdens uw dienstverband overlijdt. Gaat u uit dienst of met pensioen en hebt u een partner? Dan kunt u ervoor kiezen om een deel van uw ouderdomspensioen inruilen voor een partnerpensioen.

Hoeveel krijgt uw partner?

In uw Uniform Pensioenoverzicht staat hoeveel partnerpensioen er voor uw partner is. U kunt uw persoonlijke pensioenoverzicht online bekijken in Mijn Pensioencijfers.

Wat moet u doen?

U hoeft u niets te doen als u in Nederland trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wij ontvangen de gegevens van uw partner automatisch van de gemeente.

  • Trouwt u in het buitenland? Geef uw huwelijk aan ons door in Mijn Pensioencijfers.
  • Trouwt u in het buitenland, maar woont u in Nederland? Dan moet u uw huwelijk bij de gemeente melden. Wij ontvangen de gegevens van uw partner dan automatisch van de gemeente.

Wat kunt u verder regelen?

U kunt ervoor zorgen dat uw partner na uw overlijden een hoger inkomen ontvangt. Hiervoor kunt u:

  • zelf een verzekering afsluiten, en/of
  • bijsparen in de vrijwillige regeling van ons fonds. Na uw overlijden wordt dit pensioenkapitaal omgezet in partnerpensioen.