Nieuws

Waardeoverdracht weer mogelijk

Onze dekkingsgraad is nu weer boven de 100%. Vanaf november 2021 is waardeoverdracht weer mogelijk.

Wat is waardeoverdracht?

Als u van baan verandert, gaat u waarschijnlijk bij een ander pensioenfonds (of een verzekeraar) pensioen opbouwen. U kunt uw pensioen dat u bij ons hebt opgebouwd meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds of verzekeraar. Dat heet waardeoverdracht. U vraagt dit aan bij uw nieuwe pensioenfonds.

Andersom kan natuurlijk ook; als u nieuw in dienst komt bij Capgemini, kunt u uw pensioen van uw vorige werkgever meenemen naar ons fonds.

Alleen bij dekkingsgraad vanaf 100%

Waardeoverdrachten mogen alleen worden uitgevoerd als de beleidsdekkingsgraad van het oude en nieuwe pensioenfonds minimaal 100% is. Sinds november 2015 was onze dekkingsgraad lager dan 100%. Daarom konden wij tijdelijk niet meewerken aan de waardeoverdracht.

Verzoeken in behandeling

Hebt u vanaf november 2015 een verzoek voor waardeoverdracht ingediend? Dan nemen wij dat nu in behandeling. U ontvangt daarover bericht. Let wel op: voor een waardeoverdracht moet de dekkingsgraad van het oude én het nieuwe fonds minimaal 100% zijn. Als de dekkingsgraad van het andere fonds geen 100% is, kan de waardeoverdracht dus toch nog niet doorgaan. Op het moment dat beide fondsen weer een dekkingsgraad hebben van boven de 100%, kan de waardeoverdracht worden opgestart.

Meer informatie

Op onze website vindt u meer informatie over het meenemen van uw pensioen. Hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.