Nieuws

Vanaf 2023 extra pensioenopbouw door aangepaste franchise

Dit bericht heeft betrekking op de opbouw in 2023 en is dus alleen relevant voor u als u in 2023 een actief dienstverband hebt bij Capgemini.

Nog een punt van goed nieuws is de eenmalige aanpassing van de franchise voor 2023. Normaal gesproken zou de franchise (het deel van het salaris waarover u geen pensioen opbouwt, omdat dit in de uitkeringsfase min of meer door de AOW wordt afgedekt) meestijgen met de consumentenprijsindex. Dat zou neerkomen op 15.921 euro.

In goed overleg tussen de werkgever en het pensioenfonds is besloten deze franchise vast te stellen op het zogenaamde fiscaal minimum, zijnde 14.714. Daardoor kan er in 2023 uit de premie een hogere pensioenpremie worden ingelegd, zodat iedereen met een actief dienstverband bij Capgemini meer pensioen opbouwt dan anders het geval was geweest.

Het blijft verstandig om uw persoonlijke pensioensituatie zo eens in de twee jaar te evalueren. Door dat al op jongere leeftijd te doen, heeft u meer mogelijkheden om bij te sturen. De meeste mensen gaan pas vlak voor hun pensioendatum kijken en komen er dan achter dat ze weinig meer kunnen doen.