Nieuws

Wordt u ons nieuwe bestuurslid?

Wilt u meebeslissen over uw pensioen? In het bestuur van Pensioenfonds Capgemini komt per 1 juli 2023 een vacature vrij. Op die datum eindigt de zittingstermijn van bestuurder Sigrid Richters. Zij is bestuurslid namens de werknemers. Sigrid stelt zich herkiesbaar, maar ook u kunt zich kandidaat stellen als bestuurslid namens de werknemers. Bent ú enthousiast en gemotiveerd? Lees dan hieronder hoe u zich kandidaat stelt.

Stelt u zich kandidaat?

Wilt u lid worden van het bestuur? Dan moet u aan een aantal eisen voldoen. Natuurlijk hebt u bijzondere interesse in pensioen. Daarnaast hebt u bij voorkeur ervaring met bestuurlijk werk en vermogensbeheer. Van het nieuwe bestuurslid wordt verwacht dat diegene plaatsneemt in de werkgroep die de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel vorm gaat geven. In het functieprofiel leest u aan welke andere eisen kandidaten nog meer moeten voldoen.

De verkiezingscommissie beoordeelt de geschiktheid van de kandidaten. Zijn er meer geschikte kandidaten, dan organiseren we verkiezingen. In dat geval ontvangen de werknemers van Capgemini begin 2023 een oproep om te stemmen. Wordt u gekozen? Dan wordt u lid van het bestuur zodra de Nederlandsche Bank (DNB) uw voordracht goedkeurt.

Inwerkperiode en opleiding

Toezichthouder DNB eist dat bestuursleden bij de start van hun zittingsduur beschikken over de vereiste kennis en ervaring. Afhankelijk van kennis en ervaring van de kandidaat wordt daarom een inwerkperiode gepland om het nieuwe bestuurslid voor te bereiden op de functie. Denk hierbij aan het bijwonen van bestuursvergaderingen, het deelnemen aan een commissie en het volgen van een opleiding. Het pensioenfonds vergoedt de opleidingskosten.

Zittingstermijn en vergoeding

De zittingstermijn voor de functie is vier jaar. Een bestuurslid is tenminste 1 dag per week bezig met de bestuurstaken. De werkgever stelt deze tijd (circa 1 werkdag per week) ter beschikking. Het pensioenfonds vergoedt reis- en opleidingskosten.

Geïnteresseerd? Meld u dan aan!

Bent u het nieuwe bestuurslid namens de werknemers dat wij zoeken? Meld u dan aan als kandidaat. Dit kunt u doen door dit formulier in te vullen en vóór 14 december 2022 te sturen naar bestuursondersteuning@pfcapgemini.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden van het bestuur vindt u op deze website. Wilt u meer informatie over de inhoud van deze functie? Stuur ons een e-mail via bestuursondersteuning@pfcapgemini.nl, vermeld daarin uw telefoonnummer en dan nemen wij contact met u op voor een gesprek.