Wat is er geregeld?

Pensioenregeling

Voor wie?

Deze regeling geldt voor iedereen die:

  • in dienst is bij Capgemini N.V. en
  • is aangemeld bij Stichting Pensioenfonds Capgemini Nederland

Hoeveel betaalt u?

U betaalt geen premie voor de opbouw van uw pensioenkapitaal. Uw werkgever betaalt de volledige premie. Uw werkgever maakt het totale bedrag over aan het pensioenfonds. U kunt uw pensioen(kapitaal) wel aanvullen door bij te sparen in de vrijwillige regeling van ons pensioenfonds.

Wanneer ontvangt u pensioen?

Uw pensioen gaat in principe in op de eerste dag van de maand waarin u uw AOW-leeftijd bereikt. U kunt er onder voorwaarden voor kiezen om uw pensioen eerder of later te laten ingaan. Dat kan vanaf uw 55ste tot 5 jaar nadat u uw AOW-leeftijd hebt bereikt.

Soorten pensioen

U bouwt pensioenkapitaal op voor uzelf, maar ook voor uw eventuele nabestaanden. Hier leest u meer over de soorten pensioen die er zijn.

Hoe bouwt u pensioen op?

U bouwt pensioenkapitaal op in een zogenoemde beschikbare premieregeling. Dat werkt zo: uw werkgever betaalt elk jaar een bepaald bedrag voor uw pensioen. Dat is de pensioenpremie. U belegt en spaart met dit geld om uw pensioenkapitaal te laten groeien. Wanneer u met pensioen gaat, koopt u een levenslang pensioen in met uw pensioenkapitaal.

Behoudt uw pensioen zijn waarde?

De prijzen stijgen doorgaans met de jaren. Het is daarom belangrijk dat uw pensioenkapitaal meestijgt. Deze stijging moet worden gerealiseerd door rendementHet resultaat van beleggingen. Bij een positief rendement worden beleggingen meer waard. Bij een negatief rendement worden de beleggingen minder waar. te halen uit de beleggingen.

Pensioen op maat

U kunt uw pensioen aanpassen aan uw eigen wensen. Deze keuzes hebt u om uw pensioen op maat te maken.

Vrijwillige regeling

Ga naar de pagina Vrijwillige regeling voor meer informatie.

Volledige regeling

Wilt u precies weten wat uw regeling inhoudt? Lees dan de volledige pensioenregeling.